Κομισιόν: Υπό έρευνα η Meta του Ζούκερμπεργκ για θέματα ασφάλειας των παιδιών και ψυχικής υγείας

16 Μαϊος 2024 17:25

Έρευνα για τη Meta, ιδιοκτήτρια του Facebook και του Instagram ξεκίνησε η Κομισιόν, λόγω ανησυχιών ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αυτές δημιουργούν εθιστικές συμπεριφορές στα παιδιά και βλάπτουν την ψυχική υγεία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η Meta ενδέχεται να έχει παραβιάσει τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA), έναν νόμο-ορόσημο που ψηφίστηκε από το μπλοκ το περασμένο καλοκαίρι και καθιστά τις ψηφιακές εταιρείες, μεγάλες και μικρές, υπεύθυνες για παραπληροφόρηση, απάτες αγορών και παιδική κακοποίηση.

«Σήμερα ανοίγουμε επίσημη διαδικασία κατά της Meta», ανέφερε σε δήλωσή του ο Επίτροπος της ΕΕ για την εσωτερική αγορά, Τιερί Μπρετόν. «Δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι έχει κάνει αρκετά για να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της DSA για να μετριάσει τους κινδύνους αρνητικών επιπτώσεων στη σωματική και ψυχική υγεία των νέων Ευρωπαίων στις πλατφόρμες της Facebook και Instagram».

Υπό έρευνα οι πιθανές εθιστικές επιδράσεις

Η έρευνα της Επιτροπής θα διερευνήσει τις πιθανές εθιστικές επιδράσεις των πλατφορμών,αλλά και το αρνητικό περιεχόμενο. Επίσης θα εξετάσει την αποτελεσματικότητα των εργαλείων επαλήθευσης της ηλικίας της Meta και την προστασία της ιδιωτικής ζωής των ανηλίκων.

Ο Μπρετόν διαβεβαίωσε ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας.

Τον περασμένο μήνα η Κομισιόν κίνησε επίσημη διαδικασία κατά της Meta στο πλαίσιο της DSA για το χειρισμό του πολιτικού περιεχομένου, εν μέσω ανησυχιών ότι δεν έκανε αρκετά για να αντιμετωπίσει τη ρωσική παραπληροφόρηση πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos