Πώς να φτιάξετε εύκολα σπιτικό παγωτό χωρίς ζάχαρη με δυο τρόπους

18 Μαϊος 2024 17:49

Και ποιος δεν αγαπά τα παγωτά; Ειδικά όταν ο καιρός είναι ζεστός, είναι ο πιο γλυκός τρόπος για να δροσιστούμε. Ωστόσο, μας φορτώνουν θερμίδες και ενδεχομένως και ενοχές.

Πώς θα το αποφύγουμε αυτό; Μπορούμε να φτιάξουμε ένα παγωτό χωρίς ζάχαρη, με λίγα υλικά χρησιμοποιώντας κυρίως φρούτα. Για να γλυκάνουμε λίγο περισσότερο το μείγμα μας, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας μέλι.

Ας δούμε παρακάτω 2 διαφορετικές συνταγές:

Με μπανάνα και τυρί cottage
Υλικά (για 2 μερίδες)
1 συσκευασία τυρί cottage
2 μπανάνες ώριμες
1 κουτ. σούπας μέλι
κανέλα (προαιρετικά)
12 κεράσια (κομμένα σε κυβάκια)

Διαδικασία
Κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 20 ώρες. Μόλις παγώσουν, τις βγάζουμε από την κατάψυξη και τις ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ, προσθέτοντας το cottage, το μέλι και την κανέλα. Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουν μία βελούδινη υφή.

Στη συνέχεια, χωρίζουμε σε δυο μπολάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Σε 2 ώρες θα έχουμε μαλακό παγωτό, ενώ σε 4 σκληρό παγωτό. Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε κεράσια καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια για έξτρα γεύση!

Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα)
Θερμίδες: 265 kcal
Πρωτεΐνες: 12 γρ.
Υδατάνθρακες: 50 γρ.
Λιπαρά: 4 γρ.

Με γιαούρτι και κόκκινα φρούτα
Υλικά (για 2 μερίδες)
100 γρ. σμέουρα
3 φλιτζ. φράουλες
4 κουτ. σούπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Διαδικασία
Πλένουμε καλά τις φράουλες και τα σμέουρα και βάζουμε τα φρούτα στην κατάψυξη για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι και τα αναμειγνύουμε.
Ίσως χρειαστεί να ανοίξουμε τον κάδο του μπλέντερ και να ανακατέψουμε λίγο για να φύγει το παγωτό από τα τοιχώματα.

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα μια υφή πιο απαλή, σαν αυτή που έχει το παγωτό μηχανής. Τέλος, τοποθετούμε το παγωτό σε 2 μπολάκια και το απολαμβάνουμε!

Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα):
Θερμίδες: 160 kcal
Πρωτεΐνες: 4,6 γρ.
Υδατάνθρακες: 41,5 γρ.
Λιπαρά: 1,2 γρ.

cantina.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos