Πάρος: Συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής στις 15 Μαϊου - Τα ερωτήματα που τέθηκαν και θα απαντηθούν

10 Μαϊος 2024 22:01

Σύμφωνα με την πρόσκληση για ειδική δια ζώσης συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για το πρώτο δίμηνο 2024 (Εγκύκλιος 98/8182/26-01-2024) που σας αποστείλαμε την 1η-05-2024 αρ. πρωτ. 7852, που θα πραγματοποιηθεί στις 15-05-2024 και ώρα 19.30΄ , στο δημοτικό κατάστημα, σας ενημερώνουμε ότι μέχρι σήμερα κατατέθηκαν τρία ερωτήματα από την πλειοψηφία και 10 ερωτήματα από τις παρατάξεις της μειοψηφίας.

Υποβλήθηκαν τέσσερα (4) ερωτήματα από την παράταξη «Πάρος Επιμένουμε στην Πράξη», με επικεφαλής τον κ. Μάρκο Κωβαίο και τέσσερα (4) ερωτήματα από την παράταξη « Λαϊκή Συσπείρωση», με επικεφαλής τον κ. Κώστα Ροκονίδα.

Έγινε αρίθμηση των θεμάτων από τον γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκο Σπανόπουλο και μετά τοποθετήθηκαν σε ειδικό κουτί τα οκτώ (8) ερωτήματα και έγινε η κλήρωση και κληρώθηκαν τα ακόλουθα επτά από τις παρατάξεις της μειοψηφίας:

 ΘΕΜΑ 1ο Το φετινό Πάσχα στο νησί μας είχαμε έντονο το πρόβλημα της καθαριότητας και ιδιαίτερα με τα ογκώδη. Πώς σκέπτεστε να το αντιμετωπίσετε εν όψει της τουριστικής περιόδου; (Αθανάσιος Σάμιος)

 ΘΕΜΑ 2ο: Όπως είναι γνωστό, το 2ο Δημοτικό Σχολείο αντιμετωπίζει στεγαστικό πρόβλημα πάνω από 20 χρόνια. Επί δημαρχίας Ι. Ραγκούση ανατέθηκε η μελέτη για επέκτασης του σχολείου στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ. Μέχρι το 2019 δεν είχε προχωρήσει στην πράξη τίποτα. Με πρωτοβουλία μας το 2019, μεταξύ των άλλων, πάρθηκε ομόφωνα η  324/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και ένταξη της μελέτης επέκτασης σε αυτό. Δυστυχώς και παρά τις κατά καιρούς οχλήσεις μας , η απόφαση αυτή δεν υλοποιήθηκε. Σήμερα γνωρίζετε ότι το σχολείο, την ερχόμενη σχολική περίοδο θα έχει πρόβλημα λειτουργίας λόγω της έλλειψης αιθουσών. Ερωτάται η Δημοτική Αρχή αν είναι στις προθέσεις της η αναζήτηση προκάτ αιθουσών από τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ και η αξιοποίηση του προϋπολογισμού 2024 που για τον σκοπό αυτό περιλαμβάνει εγγραφή 90.000 €. (Κώστας Ροκονίδας)

ΘΕΜΑ 3ο: Με ημερομηνία 6/5/24 η εταιρία ΣΙ ΤΖΕΤΣ ΝΕ απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο και άλλους , όχι πάντως προς το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά προς το ΔΣ του πάρκου, απαιτώντας ανάκληση της σχετικής απόφασης του ΔΣ για την προσέγγιση ταχύπλοου της εταιρίας στο Πίσω Λιβάδι και μάλιστα εντός 10ημέρου! Τόσο για τα υπονοούμενα που επικαλείται ότι «υποκρύπτει» η απόφαση μας όσο και για τα επ’ απειλή προστάγματα της εταιρίας, τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή; (Αναστάσης Γκίκας )

ΘΕΜΑ 4ο: Πώς εξελίσσεται η συνεργασία με την Paws και η χρηματοδότησή της για την εκτέλεση εργασιών αρμοδιότητας του Δήμου; (Μάρκος Κωβαίος)

ΘΕΜΑ 5ο: Τι σκοπεύετε να κάνετε με την συνέχιση των μελετών για την εξεύρεση νέου επιβατικού λιμένα; (Παναγιώτης Κεμπάμπης)

ΘΕΜΑ 6ο:        Το πρόβλημα με το κυκλοφοριακό εμφανίστηκε έντονο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Ποιό είναι το πλάνο της δημοτικής αρχής τουλάχιστον για το φετινό καλοκαίρι; (Θεοδώρα Σαρρή Παπακυρίλλου)

ΘΕΜΑ 7ο: Το προηγούμενο διάστημα το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου με την συμμετοχή – προσφορά ιδιώτη, απομάκρυνε από κάποια σημεία του νησιού τα τοποθετημένα ογκώδη απορρίμματα. Το ερώτημα είναι που αυτά μεταφέρονται και ποιος είναι ο τρόπος διάθεσης τους. (Ευστράτιος Παυλάκης)

 Επίσης συμπεριλήφθηκαν στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας τα τρία ακόλουθα ερωτήματα που κατέθεσε η παράταξη της πλειοψηφίας:

ΘΕΜΑ 8ο: Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Πάρου προκειμένου να προβληθεί το νησί στην εγχώρια και διεθνή αγορά και να είναι ελκυστικό το τουριστικό προϊόν; (Νίκος Μοστράτος)

 ΘΕΜΑ 9ο: α. Ποιά είναι η πολιτική που έχει υιοθετήσει το νέο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Π. προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη διαχείριση του νερού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που παρατηρείται υψηλή ζήτηση καθώς και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει σχετικά με την περιστολή του; β. Ποια είναι η εξέλιξη του έργου της αποχέτευσης; (Ιωάννα Χανιώτη)

 ΘΕΜΑ 10ο: Σε ποιές ενέργειες έχει προβεί το νέο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Πάρου Αντιπάρου σε σχέση με τη λειτουργία και την ασφάλεια των λιμένων της Πάρου (Χαρίλαος Γιουρτζίδης).

 Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι δεν έχει υποβληθεί κανένα θέμα-ερώτημα από τις Κοινότητες.

Η Πρόεδρος

του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos