Ο Παναθηναϊκός 81-72 τη Μακάμπι - Επιστρέφει σε Final-4 μετά από 12 χρόνια!

08 Μαϊος 2024 15:29

Ο ΠΑΟ μέχρι το 30' έβλεπε την πλάτη της Μακάμπι, αλλά παίζοντας εκπληκτική άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο και με τον Ναν ασταμάτητο στην επίθεση έκλεισε θέση στο Final-4 της Euroleague στο Βερολίνο - Μονακό ή Φενερμπαχτσέ η αντίπαλος του

Αναμονή, τέλος! Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε Final Four ύστερα από 12 χρόνια! Και ναι, είναι αλήθεια!

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν τρομερή εμφάνιση στην τελευταία περίοδο και «κατάπιαν» την Μακάμπι Τελ Αβίβ χάρη στην άμυνά τους, η οποία και τους χάρισε το πολυπόθητο εισιτήριο για το Βερολίνο!

{https://www.youtube.com/watch?v=kIG1Fgr519c}

Το ματς: Παναθηναϊκός – Μακάμπι
Η Μακάμπι προσπάθησε να είναι επιθετική στην άμυνά της στο ξεκίνημα του αγώνα, τόσο με τον Ντιμπαρτολομέο να κυνηγάει παντού τον Σλούκα, όσο και με τις συνεχόμενες βοήθειες πάνω στο μαρκάρισμα του Ναν. Αν μη τι άλλο ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε επιθετικό πρόβλημα έχοντας ξεκινήσει το ματς με 3/10 εντός παιδιάς, σε αντίθεση με την Μακάμπι που είχε 6 ασίστ για «μηδέν» λάθη και αυτό χάρη στο εξαιρετικό ξεκίνημα του Μπράουν (2π., 5ασ.) για το 8-15 στο 6'. Ουσιαστικά είχαν «ξυπνήσει» μνήμες από το Game 3 της σειράς και τα συνεχόμενα pick n roll του Μπράουν με τον Νίμπο.

Αν και οι «πράσινοι» είχαν μπει και πάλι «υπνωτισμένοι» στο παρκέ κατάφεραν να κλείσουν το δεκάλεπτο έχοντας απόσταση μόλις δύο πόντων (19-21) αν και θα μπορούσαν να ήταν και στο +1 εάν το buzzer beater τρίποντο του Σλούκα έβρισκε στόχο. Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Αταμάν μέτρησε 4/9 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 2/4 βολές, 5-5 ριμπάουντ και 4 ασίστ για 2 λάθη, ενώ η Μακάμπι είχε αντίστοιχα 6/13 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 4-5 ριμπάουντ αλλά και 9 ασίστ για μόλις ένα λάθος.

Αν και ο Ναν έδωσε προβάδισμα με 22-21 στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου και το ματς έμοιαζε να πηγαίνει πόντο-πόντο, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν εκ νέου στο +4 (24-28) στο 12'. Έκτοτε το παιχνίδι έγινε... αίμα και άμμος. «Μία σου και μία μου». Ο Παναθηναϊκός με επιμέρους σκορ 8-2 κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 32-30 στο 15' ωστόσο δεν μπόρεσε να κρατήσει και το μομέντουμ στο παιχνίδι. Η Μακάμπι έπαιρνε πράγματα απ' όλους τους παίκτες που «πάταγαν» παρκέ με αποτέλεσμα να βρεθεί εκ νέου στο +5 (34-39) δύο λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos